Обсъдих  няколко неща на жителите на област Перник, с които

...
Обсъдих  няколко неща на жителите на област Перник, с които
Коментари Харесай

Димо Дренчев от “Възраждане”: Ще продължавам дa преча на управляващата сглобка да работи срещу българските граждани

„ Обсъдих  няколко неща на жителите на област Перник, с които се срещнах в първите дни на новата година, и за които ще диря решение през 2024 година Някой от тях са -  да спасим учебното заведение в село Извор;  да намерим средства за ремонт на пантеона „ Майка България ” край Гургулят, който се руши; да се реши  казусът с кланицата до село Ковачевци, която следва да бъде построена в противоречие с екологичните норми; да върнем пренасочените средства за модернизацията на жп инфраструктура в област Перник. Като член на „ Комисията по бюджет и финанси “ и „ Комисията по правата на жителите и взаимоотношението с гражданското общество “  ще продължа да работя поредно по законопроекти, които са напълно в интерес на българското общество. “, написа Димо Дренчев, депутат от “Възраждане ”, определен от пернишки район в обществената мрежа фейсбук.

Публикацията му е предизвикан от среща - диалог с жители на Перник и региона, с които още в първите дни на 2024 година е разискал целите в работата си  като депутат през идната година.

„ Подал съм десетки сигнали от името на жителите, които са ги изпратили до мен,  и ще не преставам да го върша и през тази година, тъй като когато тези сигнали идват от депутат,  им се обръща и повече внимание. Когато интензивно се упорства за нещо, то няма по какъв начин да не бъде решено.  Като триумф на всички 358 000 българи, които са дали своят вот за “Възраждане ” и са ни изпратили в Народното събрание да ги представляваме, одобрявам всичко, което постигнахме през миналата година. Ще продължим да работим поредно и единствено и само в полза на българските жители и през 2024 г.  За област Перник един от триумфите ни е намирането на  решение на казусът с изчезнала шумозащитна ограда около автомагистрала „ Струма ” в региона на квартал „ Църква ” в гр. Перник.  Това беше предизборно заричане, което бях дал, и нейната реализация е към този момент в ход. В момента съм сложил въпроси пред виновните институции и по отношение на проблемите с водния цикъл на Перник, тематика по която работя, която е в развиване. Подал съм няколко сигнала и към Регионална инспекция за опазване на околната среда за изхвърлянето на боклуци в река Струма, което е видяно от перничани. Подал съм сигнали към КП КОНПИ за отявлен спор на ползи в Българска народна банка. 

За мен освен предходната, само че и тази година ще премине в непрестанен, сизифов труд за озаптяване, оцветяване и разстройване на опитите на ръководещата сглобка да поврежда ползите на България и жителите ѝ. През миналата 2023 година с дейна работа успяхме да реализираме триумфи за българският народ. Народните представители от „ Възраждане “ успяхме да се преборим да запазим правото за разплащания в брой до 10 000 лева Отхвърлихме схемата „ донос-бонус ”, събирането на касови бележки против стотинки и доста други безумия, предлагани от ръководещите. Особено значима тематика, която повдигам и през 2024 година, е за частните пенсионни фондове и тяхното доста неприятно ръководство, както и задължаването на бизнеса и жителите да употребяват услугите на банките, макар високите им такси. Като член на  „ Комисията по бюджет и финанси “,  постоянно съм се стремил да работя за противопоставяне на  желанията на държавното управление да постанова нови налози и да вменява все нови и нови отговорности на бизнеса и жителите.

Внесъл съм промени на практика във всеки един от финансовите закони и те постоянно са били в дух на опростяване на регулациите и улеснение живота на българите. Няма по какъв начин да не кажа, че  ползите на разнообразни корпоративни лобита се прокарват без проблем през финансовото министерство на Асен Василев и доста пъти публичният интерес беше предпазен точно в Народното събрание,  постоянно след откриване на схемите им от народните представители на „ Възраждане “. Във фокусът на моята работа през 2024 година ще бъде дребният и междинен бизнесмен и работата по законопроекти, които да улесняват, а не да затрудняват работата му. “, разяснява още Димо Дренчев - депутат от “Възраждане ”, определен от 14 МИР Перник.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР